Sosyal Medya:
Zeynep Feyza Atabey
22 Şubat 1999 tarihinde doğan Feyza, bilime ve insanlara faydalı olmaya karşı olan ilgisini, heyecanını keşfetmesiyle interdisipliner bir bölüm olan Türk-Alman Üniversitesi Moleküler Biyoteknoloji bölümünü seçmiştir. Burada, üçüncü sınıf öğrencisi olarak öğrenimine devam etmektedir. Aynı zamanda bölüm temsilcisi ve fen fakültesi temsilcisidir. Türk-Alman Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı görevini de üstlenmektedir.
Açıktan ikinci üniversite olarak Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı programından mezun olmuştur. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünde eğitimine de devam etmektedir. İçimizdeki cevheri keşfedip bu cevherin ışıltısıyla başkalarına ilham olabileceğimize inan Feyza Lider Gelişim Programı (LIGEP) 6.dönem grubunda yer alma fırsatına sahip olmuştur. İlk kez açılan Ligep LinkedIn ekibi koordinatörlüğünü 4 ay boyunca yürütmüştür. Aktif olarak Youtube ekibinde reji kısmında yer almaktadır. YetGen 2021 2. dönem ve Python Jump mezunudur. Şu anda eğitim lideri olarak Yetkin Gençler 21.Yüzyıl Farkındalıkları eğitim programında sorumluluk almaktadır. Pandemide Kuantum Türkiye’nin düzenlediği hackathona katılmasıyla başlayan merak ve gönüllük süreciyle yaklaşık iki yıldır kuantum teknolojileri ile ilgilenmektedir. Geçtiğimiz senelerde yaz aylarında uluslararası düzeyde olan QubitxQubit Kuantum Programlamaya Giriş Yaz Okulu Programına burslu olarak kabul edilip eğitim almıştır.
Microsoft Q# Eğitmen eğitimi ve QBronze gibi birçok atölyede organizasyon mentorluk kısmında yer almıştır. Kuantum Biyoloji üzerine olan Koç Üniversitesinden Dr. Onur Pusuluk tarafından yürütülen projede 6 ay boyunca Tübitak Star Araştırmacı Bursiyeri olarak staj yapmıştır. Üniversitesinde < QSB-TGU > (Quantum Student Branch Turkish-German University) – Türk-Alman Üniversitesi Kuantum Teknolojileri Öğrenci Kolunu kurmuştur ve daha sonra kulübe dönüştürülmesine öncülük etmiştir.
Almanca olan hazırlık eğitimini TestDaF belgesi alarak başarılı ile tamamladıktan sonra sosyal fayda oluşturmak amacıyla Global Üniversite Öğrencileri arası Nadir Hastalıklar Genetik Tedavi Proje Yarışması olan RaDiChal (Rare Disease Challenge) yarışmasına katılmıştır. Yarışma süresince “Fiveroses” takımında nadir bir hastalık olan kistik fibrozis hakkında sosyal farkındalık etkinlikleri (Nadir Zirve, broşür dağıtma, canlı yayınlar) gerçekleştirmiş ve genetik tedavi projesi geliştirmiştir. Yarışma sonucunda takım olarak gümüş madalya elde etmişlerdir. Şu anda Teknofest Biyoteknoloji İnovasyon Yarışmasında takım kaptanlığını üstlendiği nanoWISS takımı olarak geliştirmekte oldukları proje ile nadir bireylere faydasının dokunması hayaliyle çalışmalarını sürdürmektedir.
Gönüllük kavramı hayatının olmazsa olmazlarındandır. Birçok STK’de üyeliği bulunmaktadır ve yine birçok STK’de gönüllük yapmıştır. Hobi olarak keman çalmaktadır. Bisiklet sürmekten ve duygularını kağıda aktarmaktan mutlu olmaktadır. Bir buçuk sene boyunca lisanslı bir şekilde kick boks sporuyla uğraşmış ve koyu kahve kuşak sahibidir.